Skogvokteren Ultra 2022


Velkommen til den andre utgaven av Skogvokteren Ultra! Mens sevja stiger både her og der og elgen ruller seg våryr i lyngen kan du hinkehoppe gjennom Grenlands 88 km lange signaturløype den 30. april 2022! Blendet av suksessen med 2021-utgaven har gjort oss uforholdsmessig høye på oss selv, og vi upper gamet 1,5 hakk til årets utgave! MEN: løpet er fortsatt lavterskel, umerka og 100% stimagi.


Dato: 30.4.2022
Starttidspunkt: 0500
Start/mål: Porsgrunn – rådhustrappa (kartlink)


Rapporter fra tidligere utgaver:
2020 (testløp)
2021 (første offisielle)


Om løypa

Skogvokterruta binder Grenlands to største byer sammen i en grønn, snirklete oval, fra travle bygater til smale stier, skåret frem av småvilt og turgåere i kuperte kollelandskap. Du tar liksom en del variert og spennende natur og geologi, og putter oppi en del magisk stinettverk, og så har du en mix som står til fem stjerner. Minst.

For det observante øye er det mye å følge med på underveis, enten for å suge inn totalopplevelsen mens du spretter lekent av sted, eller for å få tida til å gå når det går tungt. Og er du som meg, helt Ut i Naturen, er det til og med fort gjort å helt glemme og løpe. Stiene forandrer seg nemlig for hver kilometer du tilbakelegger: Fra brei granrotsti med og uten spiss stein, til smal blåbærsti for de med lange sokker, via fulldempa myrflater, over tørre rabber med lav og lyng, ned bedragerske leirebakker, og gjennom trolsk gammelskog der ingen maskin kommer til. Her og der ser vi spor av de som har gått her lenge før oss. Der stiene buer opp på sidene har hester og handelsmenn båret tungt, i århundrer før Tesla og DNT. Det er forlatte husmannsplasser, ruiner, gruveskjerp og krigsminner. Det er en vandring riksantikvaren verdig. Bare fra Vallermyrene til Vealøs får du mer av Norges særegne natur på en løpetur enn de fleste andre leser om på telefonene sine i løpet av et år. Og da er du kommet en tredjedel på veien, gled dere!

Ruta er komponert av løpssjef Tobias Dahl Fenre og hans små hjelpere i Grenland Ultra Runners, og vi vil med stolthet og ydmykhet vise den frem til så mange som mulig!

Korte specs:
– 88 km
– 3500 hm
– 80% sti
– 20% grus/asfalt
– Tre kommuner, to byer og fem bymarker!

Detaljert løypebeskrivelse og GPX-fil

Løypa i printbar pdf


Påmelding

Racetracker

Frist for påmelding: 27.04.2022

Link til Tracking
RESULTATER!

Antall plasser: 150
Pris: 500,-
Prisen inkluderer*: Elektronisk tidtaking og tracking, beredskap (Røde kors), matstasjoner og finisher medalje.

*Tanken bak løpet har hele tiden vært å skape et arrangement i ekte ultra-ånd, og vi la stor stolthet i lavterskel-gratis-profilen vi kjørte i 2021. I en naturlig utvikling av løpet, har vi valgt å oppgradere med følgende.

1. Automatisk tidtaking med tracking gjennom Racetracker: Dette er primært et sikkerhetstiltak, også er det samtidig en fordel at tilskuere og andre eksterne skal kunne følge med på hvor løperne befinner seg i terrenget til enhver tid. Dessuten forenkler det prosessen med påmelding og resultatlister.

2. Økt sikkerhetstilbud: Røde kors vil være tilgjengelig på utvalgte steder. Dette vil kunne betjene eventuelle skader o.a. og gir en trygghet rundt arrangementet.

3. Matstasjoner: Det blir tre matstasjoner og to vannstasjoner med ulike tilbud til løperne. På to av stasjonene har vi også cut-off tid, dette er for å sikre at alle kommer seg trygt gjennom løypa innen rimelig tid.

4. Det blir medalje til alle som fullfører!

Dette er oppgraderinger som vi ser som nødvendig for å ivareta arrangementet sikkerhet, og forbedre tilbudet til deltakerne. Derfor har vi også sett oss nødt til å ta en påmeldingsavgift. Alt er selvsagt non-profit og 100% kjærlighet til sporten.


Kort om regler

Løypa er ikke merket, og man løper med innlastet GPX-fil på f.eks. klokka. Løypa skal følges til enhver tid. Aldersgrense er satt til 18 år, men vi tillater fra 16 år dersom du har følge med en voksen. Løpets stil er supported, det vil si at du kan motta mat og drikke utenom vann-/matstasjonene. Pacing er ikke tillatt. Påmelding er bindende, og startkontingenten refunderes ikke. Påmelding kan overføres til annen person via Racetracker. Det skal ikke kastes søppel i løypa. Alt obligatorisk utstyr skal bæres med seg fra start til mål.

Les mer i regler og betingelser

Obligatorisk utstyr
– GPS med løypa lastet inn (klokke er ok)
– Løpesekk/vest/belte
– Drikkebeholdere som rommer minst 1,5 l
– Ekstra superoverdel og bøff
– Kopp
– Telefon, fulladet og påskrudd og med telefonnummer til løpsleder lagret (952 34 517)
– Enkelt førstehjelpsutstyr (f.eks. plaster, sterilt kompress, gasbind)
– Nødteppe

Anbefalt utstyr
– Vindjakke
– Hansker og lue
– Hodelykt


Sjekkpunkter/matstasjoner

Vann finner du flere steder i terrenget, i bekker som renner friskt i skogen utenom beitearealer. Kartet på Alltrails angir 5 velkjente og strategisk plasserte drikkebekker. På våre fem stasjoner i tillegg til mål kan vi tilby følgende (husk kopp):

SP1 Jarseng 11k, Vannstasjon
Vann, saft

SP2 Solvika 32k: Matstasjon
Vann, saft, cola, potetgull, kjeks, frukt.

SP3 Bø 49k: Matstasjon
Vann, saft, kaffe, cola, potetgull, kjeks, frukt.

SP4 Løveid 72k: Matstasjon
Vann, saft, kaffe, cola, potetgull, kjeks, frukt.

SP5 VoldsvegenP 80k: Vannstasjon
Vann, saft, kaffe.

Mål Porsgrunn 88k
Vann, og noe godt (kommer).


Cut-off

For å sikre en trygg og forsvarlig ferd gjennom skogen må du nå følgende sjekkpunkt innen fristen.

SP3 Bø 49k
Cut-off: 10 timer (kl. 15.00)

SP4 Løveid 72k
Cut-off: 16 timer (kl. 21.00)

SP5 VoldsvegenP 80k
Cut-off: 18 timer (kl. 23.00)

Mål Porsgrunn 88k
Cut-off: 20 timer (kl. 01.00)


Program

Fredag 29. april

18.00-20.00: Utdeling av startnummer, GPS-tracker og eventuell bagasjelapp i sportsbaren på Pincho Nation i Tollboden, like ved start/mål. Her er det også gode muligheter for et siste måltid (rabatter for deltakere).

Lørdag 30. april

04.00 – 05.00: Utdeling av startnummer og GPS-tracker på/utenfor Pincho Nation Tollboden. Her vil også merket bagasje oppbevares. Det vil være tilgang på toaletter og vann.

05.00: START

14:00 – 01.00: Løpere kommer i mål ved Rådhustrappa/Anders Vangens plass og får medalje og noe å drikke. På Pincho Nation Tollboden er det gratis grønnsakssuppe for alle løpere, og muligheter for å kjøpe Skogvokterøl. Uteservering ved godt vær. I sportsbaren er det TV-skjerm som viser hvor løperne befinner seg på kart (Racetracker). Utdeling av premier fra Fjellsport til topp tre herrer og damer tas ettersom de kommer i mål (estimert 16.00-20.00).


Parkering

Det er flere gateparkeringer i Porsgrunn sentrum, se f.eks. Easy-park appen. De fleste av disse har 2 timers begrensing. De beste stedene å stå er Gamle Urædd og Kjølnes. Her er det gratis parkering i helgene og kort vei å gå (hhv 400 og 600m). Klikk på kartet for mer detaljer.


Gira på 4 ITRA-poeng?

ITRA (International Trail Running Association) gir score til og fører statistikk over alle innmeldte ultraløp, og er den beste oversikten vi har i gamet. Er du på jakt etter poeng til UTMB eller andre høystatusløp må man sanke et visst antall poeng i forkant for å få lov til å søke om plass. Vi hadde æren av å kunne tilby 4 ITRA-poeng for gjennomført Skogvokteren 2021, og det samme er nå på plass for 2022!

Les om løpet på ITRAs egne sider her (lenke):


Kommer du??

Vi sees!


(Hilsen de gærne skogvokterne i Grenland Ultra Runners!)

Kontakt: skogvokteren@grenlandultrarunners.no

Noen elementer kan være gjenstand for endring frem mot løpet.