Skogvokteren Ultra

_________________________________________________
COVID OPPDATERING! (Det blir løp!)
29.4.2021
Under gjeldende forskrift for Grenlandskommunene er det begrensinger i arrangementer utendørs. Løpet kan gjennomføres med puljestart a 20 personer, men på vi legger også opp til egenstart. Se under.

Plan B justert (gjelder ): Egenstart for de som ønsker det, nårsomhelst i tidsrommet fredag 30. april kl. 12.00 til lørdag 2. mai kl. 12.00. Puljestart med 20 personer hvert 15.ende minutt mellom kl. 05.00-0700 lørdag 1. mai. Man skriver seg selv inn i pulje i excel-arket. Registrering av resultater ved å ta skjermbilde av økta som viser track og medgått tid, og legge inn i egen resultatpost på fb-sidene.

Plan A (gjelder ikke): Egenstart fra kl. 12.00 fredag 30. april til lørdag 1. mai kl. 12.00. For å unngå sammenstiming legger vi snart ut et excel-ark hvor maks 5 pers kan skrive seg opp for start hver halvtime i tidsrommet nevnt over. F.eks.: Fredag 30. april kl. 12.00-12.30 har 5 åpne plasser. Førstemann til mølla. Etter gjennomført løp tar man skjermbilde av økten på Strava/Garmin Connect/Polar Flow e.a. og poster i en egen resultattråd på Facebook-siden Grenland Ultra Runners. Resultatliste er da klart i løpet av mandag 3. mai.

Vi oppfordrer for øvrig til å følge gjeldende smittevernråd og å ha gode smittevernrutiner. Det innebærer spesielt å ankomme starten presis (ikke for tidlig), og ikke henge i området etter mål.

STARTTIDER egenstart (fyll inn eget navn)

HUSK: Gi beskjed til arrangør om dere ikke får deltatt på løpet, det er flere på venteliste som kan ta over plassen.
__________________________________________________


Velkommen til det første offisielle Skogvokteren Ultra! Sammen med andre livsnytere, kan du mestre deg igjennom 88 kilometer på vårlige Grenlandsstier, den 1. mai 2021. Løpet er lavterskel, selv-support, umerka og 100% opplevelse. Og det er selvsagt gratis.

Specs

Dato: Lørdag 1. mai 2021 kl. 05.00 (se Covid oppdatering)
Start og mål: Rådhuset i Porsgrunn (kartlink). Se også bilde under:


Lavterskel – ingen medalje eller t-skjorte

Løypa er ikke merka, men det skal være greit å navigere ved hjelp av gpx-fil på klokka eller håndholdt gps. Om lag 80% av løypa er blåmerka sti. Vi har ikke lagt opp til offisielle matstasjoner, men det er lov å motta support fra venner/familie så lenge man bærer med seg det obligatoriske. Obligatorisk utstyr er sekk, mobiltelefon og drikkebeholdere med plass til 1 liter. Vindjakke og/eller skift ved behov.

For å komme oss trygt ut av Porsgrunn uten å stoppe trafikken tar vi felles defillering frem til sletta før Valleråsen. Etter dette er det første mann til mål. Manuell tidtaking.

Formatet er autentisk ultra-stil, med null dill og lite dall, men med opplevelse og samhold som hovedfokus.


Løypebeskrivelse og GPX-fil

Påmelding (maks 100 plasser)


Deltakerliste


Norges første gratis løp med ITRA-score?

ITRA (International Trail Running Association) gir score til og fører statistikk over alle innmeldte ultraløp, og er den beste oversikten vi har i gamet. Er du på jakt etter poeng til UTMB eller andre høystatusløp må man sanke et visst antall poeng i forkant for å få lov til å søke om plass. Vi har gleden av å kunne tilby 4 ITRA-poeng for gjennomført Skogvokteren 2021!

Les om løpet på ITRAs egne sider her: https://itra.run/race/28163-skogvokteren-ultra-2021&2021#raceRate

Grenland er et stieldorado, og noen av oss har funnet sammen i Grenland Ultra Runners. Vi gjør sport i å finne de kuleste stiene, og vil gjerne dele lidenskapen med flere. I juni 2020 arrangerte vi testløp med atten deltakere (les rapport), og alle var enige om at dette må vi dele med flere.

Vi gleder oss til å se dere på startstreken 1. mai!