Skogvokteren Ultra 2023

Velkommen til den tredje utgaven av Skogvokteren Ultra! Gjør dere klare til å ta fatt på de deiligste grenlandske stier mens skogen strekker på pelsen etter etter et halvt år i bero. Vi gleder oss til å se deg på start i Porsgrunn lørdag 29. april, til årets mest feel-good stiopplevelse. Vi i Grenland Ultra Runners skal gjøre vårt ytterste for at du skal få en god opplevelse!

Lavterskel, umerka og 100% stimagi.


Dato: 29.4.2023
Starttidspunkt: 0500
Start/mål: Porsgrunn – rådhustrappa (kartlink)


Påmelding (åpner 2. desember kl. 0900): Racetracker

Antall plasser: 150
Pris: 500,-
Prisen inkluderer*: Elektronisk tidtaking og tracking, beredskap (Røde kors), matstasjoner og finisher medalje.


Om løypa

– 88 km
– 3500 hm
– 80% sti
– 20% grus/asfalt
– Tre kommuner, to byer og fem bymarker!

Detaljert løypebeskrivelse og GPX-fil

Løypa i printbar pdf

Skogvokterruta binder Grenlands to største byer sammen i en grønn, snirklete oval, fra travle bygater til smale stier, skåret frem av småvilt og turgåere i kuperte kollelandskap. Du tar liksom en del variert og spennende natur og geologi, og putter oppi en del magisk stinettverk, og så har du en mix som står til fem stjerner. Minst.

For det observante øye er det mye å følge med på underveis, enten for å suge inn totalopplevelsen mens du spretter lekent av sted, eller for å få tida til å gå når det går tungt. Og er du som meg, helt Ut i Naturen, er det til og med fort gjort å helt glemme og løpe. Stiene forandrer seg nemlig for hver kilometer du tilbakelegger: Fra brei granrotsti med og uten spiss stein, til smal blåbærsti for de med lange sokker, via fulldempa myrflater, over tørre rabber med lav og lyng, ned bedragerske leirebakker, og gjennom trolsk gammelskog der ingen maskin kommer til. Her og der ser vi spor av de som har gått her lenge før oss. Der stiene buer opp på sidene har hester og handelsmenn båret tungt, i århundrer før Tesla og DNT. Det er forlatte husmannsplasser, ruiner, gruveskjerp og krigsminner. Det er en vandring riksantikvaren verdig. Bare fra Vallermyrene til Vealøs får du mer av Norges særegne natur på en løpetur enn de fleste andre leser om på telefonene sine i løpet av et år. Og da er du kommet en tredjedel på veien, gled dere!

Ruta er komponert av løpssjef Tobias Dahl Fenre og hans små hjelpere i Grenland Ultra Runners, og vi vil med stolthet og ydmykhet vise den frem til så mange som mulig!


Kort om regler

Løypa er ikke merket, og man løper med innlastet GPX-fil på f.eks. klokka. Løypa skal følges til enhver tid. Aldersgrense er satt til 18 år, men vi tillater fra 16 år dersom du har følge med en voksen. Løpets stil er supported, det vil si at du kan motta mat og drikke utenom vann-/matstasjonene. Pacing er ikke tillatt. Påmelding er bindende, og startkontingenten refunderes ikke. Det skal ikke kastes søppel i løypa. Alt obligatorisk utstyr skal bæres med seg fra start til mål.

Les mer i regler og betingelser

Obligatorisk utstyr
– GPS med løypa lastet inn (klokke er ok)
– Løpesekk/vest/belte
– Drikkebeholdere som rommer minst 1,5 l
– Ekstra superoverdel og bøff
– Kopp
– Telefon, fulladet og påskrudd og med telefonnummer til løpsleder lagret (952 34 517)
– Enkelt førstehjelpsutstyr (f.eks. plaster, sterilt kompress, gasbind)
– Nødteppe

Anbefalt utstyr
– Vindjakke
– Hansker og lue
– Hodelykt


Sjekkpunkter/matstasjoner

Vann finner du flere steder i terrenget, i bekker som renner friskt i skogen utenom beitearealer. Kartet på Alltrails angir 5 velkjente og strategisk plasserte drikkebekker. På våre fem stasjoner i tillegg til mål kan vi tilby følgende (husk kopp):

SP1 Jarseng 11k, Vannstasjon
Vann, saft

SP2 Solvika 32k: Matstasjon
Vann, saft, cola, potetgull, kjeks, frukt.

SP3 Bø 49k: Matstasjon
Vann, saft, kaffe, cola, potetgull, kjeks, frukt.

SP4 Løveid 72k: Matstasjon
Vann, saft, kaffe, cola, potetgull, kjeks, frukt.

SP5 VoldsvegenP 80k: Vannstasjon
Vann, saft, kaffe.

Mål Porsgrunn 88k
Vann, og noe godt (kommer).


Cut-off

For å sikre en trygg og forsvarlig ferd gjennom skogen må du nå følgende sjekkpunkt innen fristen.

SP2 Solvika 32k
Cut-off: 6 timer (kl. 11.00)

SP3 Bø 49k
Cut-off: 10 timer (kl. 15.00)

SP4 Løveid 72k
Cut-off: 16 timer (kl. 21.00)

SP5 VoldsvegenP 80k
Cut-off: 18 timer (kl. 23.00)

Mål Porsgrunn 88k
Cut-off: 20 timer (kl. 01.00)


Parkering

Start og mål er ved Rådhusamfiet/Anders Vangens plass i Porsgrunn, med adresse Storgata 162. Det er flere gateparkeringer i Porsgrunn sentrum, se f.eks. Easy-park appen. De fleste av disse har 2 timers begrensing. De beste stedene å stå er Gamle Urædd og Kjølnes. Her er det gratis parkering i helgene og kort vei å gå (hhv 400 og 600m). Klikk på kartet for mer detaljer.Overnatting

Vi har et samarbeid med Comfort Hotel Porsgrunn og kan tilby rabatert overnatting ved bestilling direkte fra www.nordicchoicehotels.no. Bruk bookingkode «Skogvokter2023».

Enkeltrom økonomi kr. 1250,- per døgn
Enkeltrom standard kr 1300,- per døgn
Dobbeltrom for 2 personer kr 1450,- per døgn

Alle priser inkluderer frokost.

Bookingperiode er 1.12.2022 til 30.4.2023.


ITRA (International Trail Running Association) gir score til og fører statistikk over alle innmeldte ultraløp, og gir en score til hver løper basert på resultater. Slik som både 2021 og 2022 vil vi kunne tilby 4 ITRA-poeng for gjennomført Skogvokteren 2023.

Les om løpet på ITRAs egne sider her (lenke)

UTMB (Ultra Trail de Mont Blanc) har tatt over som den ledende plattformen for løperstatistikk og personlig score. Skogvokteren 2023 er formelt et UTMB Index Race, i kategorien 100K.

Les mer om løpet på UTMBs egne sider (lenke).Mer info kommer.